Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 APN Promise
Programowanie aplikacji dla Sklepu Windows w C#. Projektowanie innowacyjnych aplikacji sklepu Windows przy użyciu WinRT

Programowanie aplikacji dla Sklepu Windows w C#. Projektowanie innowacyjnych aplikacji sklepu Windows przy użyciu WinRT

92.40zł
69.30zł
Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności 26.00zł 22.10zł
Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

Tytuł: Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
Autor: Szłyk Edward, Cichosz Marcin, Filipiak-Szok Anna, Jastrzębska Aneta, K
ISBN: 978-83-231-3310-0
Ilość stron: 236
Data wydania: 11/2015
Oprawa: Miękka
Format: 158 x 228 mm
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
Cena: 26.00zł 22.10zł


Książka zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościowych i surowców stosowanych w produkcji środków spożywczych.

Poznanie podstawowych metod analizy oraz ich zastosowanie w późniejszej pracy zawodowej jest niezbędną umiejętnością absolwenta kierunku chemicznego o specjalności żywność lub technologia żywności. Cenne informacje znajdą tu także pracownicy laboratoriów przemysłu spożywczego lub placówek zajmujących się kontrolą jakości żywności.

Książka przeznaczona jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności.

Spis treści:

Część I. ANALIZA CHEMICZNA
Przepisy BHP  11
Sposoby przygotowania próbek stosowane w analizie żywności  13
Wymagane w opracowaniach parametry analizy statystycznej  23
Przygotowanie i mianowanie roztworów  25
Ćwiczenie nr 1
Oznaczanie suchej masy w produktach żywnościowych  33
Ćwiczenie nr 2
Oznaczanie wapnia w produktach mlecznych metodą objętościową  37
Ćwiczenie nr 3
Oznaczanie wybranych składników produktów mlecznych  41
Ćwiczenie nr 4
Oznaczanie ca2+ w wodach mineralnych  49
Ćwiczenie nr 5
Oznaczanie mg2+ w wodach mineralnych  55
Ćwiczenie nr 6
Oznaczanie witaminy e w żywności  61
Ćwiczenie nr 7
Oznaczanie witaminy c w żywności  67
Ćwiczenie nr 8
Wykorzystanie metod elektrochemicznych w analizie żywności  73
Ćwiczenie nr 9
Oznaczanie barwników w żywności  77
Ćwiczenie nr 10
Analiza produktów zbożowych  87
Ćwiczenie nr 11
Analiza przetworów owocowo-warzywnych  97
Ćwiczenie nr 12
Oznaczanie szczawianów rozpuszczalnych w wybranych grupach żywności  107
Ćwiczenie nr 13
Oznaczanie tiocyjanianów w warzywach  111
Ćwiczenie nr 14
Oznaczanie całkowitej zawartości związków fenolowych (tpc) w przyprawach i ziołach  117
Ćwiczenie nr 15
Oznaczanie ß-karotenu w marchwi  123
Ćwiczenie nr 16
Oznaczanie pektyn w surowcach i przetworach owocowo-warzywnych  127
Ćwiczenie nr 17
Wybrane analizy produktów mięsnych  131
Ćwiczenie nr 18
Wybrane analizy chemiczne miodów  141
Literatura  151

Część II. ELEMENTY ANALIZY MIKROBIOLOGICZNEJ ŻYWNOŚCI
Zasady pracy w laboratorium mikrobiologicznym  155
Podstawowe informacje  159
Podłoża mikrobiologiczne i techniki posiewów stosowane w mikrobiologii żywności  173
Ćwiczenie nr 1
Oznaczanie bakterii termofilnych tworzących przetrwalniki w produktach o wysokiej czystości  193
Ćwiczenie nr 2
Oznaczanie liczby drożdży i pleśni w ziarnach zbóż, mące pszennej, żytniej oraz w chlebie żytnim i pszennym  201
Ćwiczenie nr 3
Oznaczanie obecności i miana pałeczek Escherichia coli w mleku pasteryzowanym, śmietanie, jogurcie i lodach  209
Ćwiczenie nr 4
Oznaczanie liczby bakterii Bacillus cereus w produktach dla dzieci i sproszkowanych produktach mlecznych  217
Literatura  231
Noty o autorach  233

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
Tytuł książki: "Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności"
Autor: Szłyk Edward, Cichosz Marcin, Filipiak-Szok Anna, Jastrzębska Aneta, K
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
Cena: 26.00zł 22.10zł
Klienci, którzy kupili „Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności”, kupili także:
<b>Potęga słowa "dlaczego" Jak się wyróżnić na tle konkurencji</b>, <font color="navy">C. Richard Weylman</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Potęga słowa "dlaczego" Jak się wyróżnić na tle konkurencji, C. Richard Weylman, Wydawnictwo Onepress
<b>Fundraising Pierwszy polski praktyczny podręcznik</b>, <font color="navy">Maciej Gnyszka</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Fundraising Pierwszy polski praktyczny podręcznik, Maciej Gnyszka, Wydawnictwo Onepress
<b>Metody formalne w inżynierii oprogramowania systemów czasu rzeczywistego</b>, <font color="navy">Tomasz Szmuc, Marcin Szpyrka</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Metody formalne w inżynierii oprogramowania systemów czasu rzeczywistego, Tomasz Szmuc, Marcin Szpyrka, Wydawnictwo WNT
<b>Komputerowe wspomaganie podejmowania decyzji w procesie dowodzenia</b>, <font color="navy">Barbara Mażbic-Kulma, Andrzej Kałuszko, Krzysztof Krakowski, Henryk Sp</font>, <font color="green"> Wydawnictwo EXIT</font>
Komputerowe wspomaganie podejmowania decyzji w procesie dowodzenia, Barbara Mażbic-Kulma, Andrzej Kałuszko, Krzysztof Krakowski, Henryk Sp, Wydawnictwo EXIT
<b>Chmura obliczeniowa. Prawne aspekty zastosowania</b>, <font color="navy">Andrzej Krasuski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Chmura obliczeniowa. Prawne aspekty zastosowania, Andrzej Krasuski, Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Biologia Chemia Fizyka Jakie to proste!</b>, <font color="navy">Carol Vorderman</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Arkady</font>
Biologia Chemia Fizyka Jakie to proste!, Carol Vorderman, Wydawnictwo Arkady
<b>Nagroda dla Nobla</b>, <font color="navy">Waldemar Andrzejczyk</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Poligraf</font>
Nagroda dla Nobla, Waldemar Andrzejczyk, Wydawnictwo Poligraf
<b>Spawanie metodą MAG nie tylko dla początkujących</b>, <font color="navy">Aleksander Sosiński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Liwona</font>
Spawanie metodą MAG nie tylko dla początkujących, Aleksander Sosiński, Wydawnictwo Liwona
<b>Paradoks wyboru Dlaczego więcej oznacza mniej</b>, <font color="navy">Barry Schwartz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Paradoks wyboru Dlaczego więcej oznacza mniej, Barry Schwartz, Wydawnictwo Naukowe PWN
 Koszyk
1 x Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw Wydanie 5
1 x Bezpieczeństwo przeciwpożarowe w moim domu Ochrona przeciwpożarowa w obiektach zabudowy jednorodzinnej
1 x Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
1 x Jakość zasilania w sieciach z generacją rozproszoną
189.46zł
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Naukowe UMK
 Kategoria:
 SQL
Bazy danych i PostgreSQL od podstaw

Bazy danych i PostgreSQL od podstaw

89.00zł
71.20zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Układy mikroprocesorowe przykłady rozwiązań Bartłomiej Zieliński HELION
Modelowanie danych Sharon Allen HELION
101 zabezpieczeń przed atakami w sieci komputerowej Maciej Szmit, Marek Gusta, Mariusz Tomaszewski HELION
Linux niezbędnik programisty John Fusco HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom II Leszek Litwin HELION
Transact-SQL Czarna księga Marcin Szeliga HELION
Bezpieczeństwo w sieciach Windows Marcin Szeliga HELION
Systemy uczące się Rozpoznawanie wzorców analiza skupień i redukcja wymiarowości Mirosław Krzyśko, Waldemar Wołyński, Tomasz Górecki, Michał Skorzybut WNT
UML inżynieria oprogramowania wydanie II Perdita Stevens HELION

piątek, 20 lipiec 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami