Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Polsko-angielski słownik spawalniczy Słownik podręczny

Polsko-angielski słownik spawalniczy Słownik podręczny

39.00zł
29.64zł
Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności 26.00zł 22.10zł
Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

Tytuł: Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
Autor: Szłyk Edward, Cichosz Marcin, Filipiak-Szok Anna, Jastrzębska Aneta, K
ISBN: 978-83-231-3310-0
Ilość stron: 236
Data wydania: 11/2015
Oprawa: Miękka
Format: 158 x 228 mm
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
Cena: 26.00zł 22.10zł


Książka zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościowych i surowców stosowanych w produkcji środków spożywczych.

Poznanie podstawowych metod analizy oraz ich zastosowanie w późniejszej pracy zawodowej jest niezbędną umiejętnością absolwenta kierunku chemicznego o specjalności żywność lub technologia żywności. Cenne informacje znajdą tu także pracownicy laboratoriów przemysłu spożywczego lub placówek zajmujących się kontrolą jakości żywności.

Książka przeznaczona jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności.

Spis treści:

Część I. ANALIZA CHEMICZNA
Przepisy BHP  11
Sposoby przygotowania próbek stosowane w analizie żywności  13
Wymagane w opracowaniach parametry analizy statystycznej  23
Przygotowanie i mianowanie roztworów  25
Ćwiczenie nr 1
Oznaczanie suchej masy w produktach żywnościowych  33
Ćwiczenie nr 2
Oznaczanie wapnia w produktach mlecznych metodą objętościową  37
Ćwiczenie nr 3
Oznaczanie wybranych składników produktów mlecznych  41
Ćwiczenie nr 4
Oznaczanie ca2+ w wodach mineralnych  49
Ćwiczenie nr 5
Oznaczanie mg2+ w wodach mineralnych  55
Ćwiczenie nr 6
Oznaczanie witaminy e w żywności  61
Ćwiczenie nr 7
Oznaczanie witaminy c w żywności  67
Ćwiczenie nr 8
Wykorzystanie metod elektrochemicznych w analizie żywności  73
Ćwiczenie nr 9
Oznaczanie barwników w żywności  77
Ćwiczenie nr 10
Analiza produktów zbożowych  87
Ćwiczenie nr 11
Analiza przetworów owocowo-warzywnych  97
Ćwiczenie nr 12
Oznaczanie szczawianów rozpuszczalnych w wybranych grupach żywności  107
Ćwiczenie nr 13
Oznaczanie tiocyjanianów w warzywach  111
Ćwiczenie nr 14
Oznaczanie całkowitej zawartości związków fenolowych (tpc) w przyprawach i ziołach  117
Ćwiczenie nr 15
Oznaczanie ß-karotenu w marchwi  123
Ćwiczenie nr 16
Oznaczanie pektyn w surowcach i przetworach owocowo-warzywnych  127
Ćwiczenie nr 17
Wybrane analizy produktów mięsnych  131
Ćwiczenie nr 18
Wybrane analizy chemiczne miodów  141
Literatura  151

Część II. ELEMENTY ANALIZY MIKROBIOLOGICZNEJ ŻYWNOŚCI
Zasady pracy w laboratorium mikrobiologicznym  155
Podstawowe informacje  159
Podłoża mikrobiologiczne i techniki posiewów stosowane w mikrobiologii żywności  173
Ćwiczenie nr 1
Oznaczanie bakterii termofilnych tworzących przetrwalniki w produktach o wysokiej czystości  193
Ćwiczenie nr 2
Oznaczanie liczby drożdży i pleśni w ziarnach zbóż, mące pszennej, żytniej oraz w chlebie żytnim i pszennym  201
Ćwiczenie nr 3
Oznaczanie obecności i miana pałeczek Escherichia coli w mleku pasteryzowanym, śmietanie, jogurcie i lodach  209
Ćwiczenie nr 4
Oznaczanie liczby bakterii Bacillus cereus w produktach dla dzieci i sproszkowanych produktach mlecznych  217
Literatura  231
Noty o autorach  233

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
Tytuł książki: "Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności"
Autor: Szłyk Edward, Cichosz Marcin, Filipiak-Szok Anna, Jastrzębska Aneta, K
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
Cena: 26.00zł 22.10zł
Klienci, którzy kupili „Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności”, kupili także:
<b>Sens życia i sens wszechświata</b>, <font color="navy">Michał Heller</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Copernicus Center Press</font>
Sens życia i sens wszechświata, Michał Heller, Wydawnictwo Copernicus Center Press
<b>Palność polimerów i materiałów polimerowych</b>, <font color="navy">Janowska Grażyna, Przygocki Władysław, Włochowicz Andrzej</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Palność polimerów i materiałów polimerowych, Janowska Grażyna, Przygocki Władysław, Włochowicz Andrzej, Wydawnictwo WNT
<b>Twitter Prawdziwa historia o bogactwie, władzy, przyjaźni i zdradzie</b>, <font color="navy">Nick Bilton</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Twitter Prawdziwa historia o bogactwie, władzy, przyjaźni i zdradzie, Nick Bilton, Wydawnictwo Onepress
<b>Analiza techniczna Wprowadzenie do analizy wykresów giełdowych</b>, <font color="navy">Michael N. Kahn</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Analiza techniczna Wprowadzenie do analizy wykresów giełdowych, Michael N. Kahn, Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Atlas Gwiazd Odkrywamy letnie niebo</b>, <font color="navy">Serge Brunier</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Larousse</font>
Atlas Gwiazd Odkrywamy letnie niebo, Serge Brunier, Wydawnictwo Larousse
<b>Teleinformatyka Wiedzieć więcej</b>, <font color="navy">Mark Norris</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Teleinformatyka Wiedzieć więcej, Mark Norris, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Pakiet: Seks dla bystrzaków Wydanie III + Szalona strona fotografii Niekonwencjonalne i twórcze techniki dla odważnych</b>, <font color="navy">Ruth K. Westheimer, Pierre A. Lehu - Cyrill Harnischmacher</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Septem</font>
Pakiet: Seks dla bystrzaków Wydanie III + Szalona strona fotografii Niekonwencjonalne i twórcze techniki dla odważnych, Ruth K. Westheimer, Pierre A. Lehu - Cyrill Harnischmacher, Wydawnictwo Septem
<b>Programowalne moduły Ethernetowe w przykładach</b>, <font color="navy">Marcin Chruściel</font>, <font color="green"> Wydawnictwo BTC</font>
Programowalne moduły Ethernetowe w przykładach, Marcin Chruściel, Wydawnictwo BTC
<b>Projekt doskonały. Zadbaj o komunikację z klientem, wysoki poziom UX i zdrowy rozsądek</b>, <font color="navy">Tom Greever</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Projekt doskonały. Zadbaj o komunikację z klientem, wysoki poziom UX i zdrowy rozsądek, Tom Greever, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Naukowe UMK
 Kategoria:
 Fizyka
Fizyka wokół nas Wydanie 4

Fizyka wokół nas Wydanie 4

169.00zł
126.75zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
AVR Układy peryferyjne Tomasz Francuz HELION
Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 1 Mark DeLoura HELION
ArchiCad 8.1/9 Rafał Ślęk HELION
Matematyka Jakie to proste! Carol Vorderman Arkady
Edgecam Wieloosiowe frezowanie CNC Przemysław Kochan HELION
Wyrażenia regularne Jeffrey E. F. Friedl HELION
C++. 50 efektywnych sposobów na udoskonalenie Twoich programów Scott Meyers HELION
RTLinux System czasu rzeczywistego Kazimierz Lal, Tomasz Rak, Krzysztof Orkisz HELION
Projektowanie gier Podstawy Wydanie II Ernest Adams HELION

niedziela, 09 grudzień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami