Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Difin
Świat informacji

Świat informacji

46.00zł
39.10zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni 99.00zł 69.30zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni

Tytuł: Chłodnictwo Technologia w piekarni
Autor: Klaus Losche
ISBN: 978-83-01-18134-5
Ilość stron: 440
Data wydania: 02/2015
Oprawa: Twarda
Format: 15.5x24.0cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł 69.30zł


Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.).

Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:
• wydajność chłodzenia
• działanie chłodni a straty cieplne
• rodzaje urządzeń chłodniczych
• odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku
• mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne
• dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa
• produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa
• analiza rentowności sklepowych stacji wypieku
• zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Chłodnictwo Technologia w piekarni
Tytuł książki: "Chłodnictwo Technologia w piekarni"
Autor: Klaus Losche
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł 69.30zł
Klienci, którzy kupili „Chłodnictwo Technologia w piekarni”, kupili także:
<b>Kałasznikow Prawdziwa historia najsłynniejszej broni świata</b>, <font color="navy">C.J. Chivers</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Znak</font>
Kałasznikow Prawdziwa historia najsłynniejszej broni świata, C.J. Chivers, Wydawnictwo Znak
<b>Programowanie w JavaScript. Rusz głową!</b>, <font color="navy">Eric T. Freeman, Elisabeth Robson</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Programowanie w JavaScript. Rusz głową!, Eric T. Freeman, Elisabeth Robson, Wydawnictwo HELION
<b>Oracle Database 12c Programowanie w języku PL/SQL</b>, <font color="navy">Michael McLaughlin</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Oracle Database 12c Programowanie w języku PL/SQL, Michael McLaughlin, Wydawnictwo HELION
<b>Nasz inny Wszechświat. Poza kosmiczny horyzont i dalej</b>, <font color="navy">Paul Halpern</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Nasz inny Wszechświat. Poza kosmiczny horyzont i dalej, Paul Halpern, Wydawnictwo Prószyński
<b>Sekrety Bitcoina i innych kryptowalut. Jak zmienić wirtualne pieniądze w realne zyski</b>, <font color="navy">Dominik Homa</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Sekrety Bitcoina i innych kryptowalut. Jak zmienić wirtualne pieniądze w realne zyski, Dominik Homa, Wydawnictwo HELION
<b>To twoja firma 12 kroków do sukcesu</b>, <font color="navy">TAXCARE</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
To twoja firma 12 kroków do sukcesu, TAXCARE, Wydawnictwo Onepress
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Naukowe PWN
 Kategoria:
 SQL
Bazy danych i PostgreSQL od podstaw

Bazy danych i PostgreSQL od podstaw

89.00zł
71.20zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
LATEX wiersz po wierszu Antoni Diller HELION
Ekonomia polityczna Unii Europejskiej i jej problemy Kazimierz Tarchalski WNT
Drgania regularne i chaotyczne w wybranych układach z wahadłami Danuta Sado WNT
Projekt Feniks. Powieść o IT, modelu DevOps i o tym, jak pomóc firmie w odniesieniu sukcesu Gene Kim, Kevin Behr, George Spafford HELION
JavaScript mocne strony Douglas Crockford HELION
Kwalifikacje E.14 i EE.09. Podstawy programowania w języku JavaScript. Ćwiczenia praktyczne do nauki zawodu technik info Piotr Siewniak HELION
SAP R/3 Przewodnik dla menadżerów Vivek Kale HELION
Systemy i sieci komputerowe Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk Paweł Bensel HELION
Solid Edge 17 Podstawy Grzegorz Kazimierczak HELION

piątek, 19 październik 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami