Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Rerafinacja olejów przepracowanych

Rerafinacja olejów przepracowanych

40.95zł
33.17zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni 99.00zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni

Tytuł: Chłodnictwo Technologia w piekarni
Autor: Klaus Losche
ISBN: 978-83-01-18134-5
Ilość stron: 440
Data wydania: 02/2015
Oprawa: Twarda
Format: 15.5x24.0cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.).

Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:
• wydajność chłodzenia
• działanie chłodni a straty cieplne
• rodzaje urządzeń chłodniczych
• odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku
• mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne
• dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa
• produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa
• analiza rentowności sklepowych stacji wypieku
• zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Chłodnictwo Technologia w piekarni
Tytuł książki: "Chłodnictwo Technologia w piekarni"
Autor: Klaus Losche
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł
Klienci, którzy kupili „Chłodnictwo Technologia w piekarni”, kupili także:

JavaFX 9. Tworzenie graficznych interfejsów użytkownika, Urszula Piechota, Jacek Piechota, Wydawnictwo Helion

Motocyklizm. Droga do mindfulness, Jarosław Gibas, Wydawnictwo Sensus

Chemia Matura 2014 Zbiór zadań maturalnych Poziom podstawowy i rozszerzony, Anna Lewandowska, Wydawnictwo Omega

Mężczyźni są jak ryby Jak złowić faceta, Steve Nakamoto, Wydawnictwo Onepress
<b>Zwinni. Zbrodnia i Scrum</b>, <font color="navy">Marcin Żmigrodzki</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Zwinni. Zbrodnia i Scrum, Marcin Żmigrodzki, Wydawnictwo Onepress

AVR Praktyczne projekty, Tomasz Francuz, Wydawnictwo Helion

Praktyka przekonywania, czyli jak pozyskiwać zwolenników dla swoich racji i propozycji, Jarosław Kordziński, Wydawnictwo Onepress
<b>DevOps. Światowej klasy zwinność, niezawodność i bezpieczeństwo w Twojej organizacji. Wydanie II</b>, <font color="navy">Gene Kim, Jez Humble, Patrick Debois, John Willis, Nicole Forsgren, Ph</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
DevOps. Światowej klasy zwinność, niezawodność i bezpieczeństwo w Twojej organizacji. Wydanie II, Gene Kim, Jez Humble, Patrick Debois, John Willis, Nicole Forsgren, Ph, Wydawnictwo Onepress

Ujęcia ze smakiem Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań, Helene Dujardin, Wydawnictwo Helion

piątek, 19 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami