Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
Przewóz towarów niebezpiecznych Poradnik kierowcy z uzupełnieniem Wydanie 19

Przewóz towarów niebezpiecznych Poradnik kierowcy z uzupełnieniem Wydanie 19

72.45zł
54.34zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni 99.00zł 69.30zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni

Tytuł: Chłodnictwo Technologia w piekarni
Autor: Klaus Losche
ISBN: 978-83-01-18134-5
Ilość stron: 440
Data wydania: 02/2015
Oprawa: Twarda
Format: 15.5x24.0cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł 69.30zł


Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.).

Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:
• wydajność chłodzenia
• działanie chłodni a straty cieplne
• rodzaje urządzeń chłodniczych
• odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku
• mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne
• dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa
• produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa
• analiza rentowności sklepowych stacji wypieku
• zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Chłodnictwo Technologia w piekarni
Tytuł książki: "Chłodnictwo Technologia w piekarni"
Autor: Klaus Losche
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł 69.30zł
Klienci, którzy kupili „Chłodnictwo Technologia w piekarni”, kupili także:
<b>Kałasznikow Prawdziwa historia najsłynniejszej broni świata</b>, <font color="navy">C.J. Chivers</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Znak</font>
Kałasznikow Prawdziwa historia najsłynniejszej broni świata, C.J. Chivers, Wydawnictwo Znak
<b>To twoja firma 12 kroków do sukcesu</b>, <font color="navy">TAXCARE</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
To twoja firma 12 kroków do sukcesu, TAXCARE, Wydawnictwo Onepress
<b>Oracle Database 12c Programowanie w języku PL/SQL</b>, <font color="navy">Michael McLaughlin</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Oracle Database 12c Programowanie w języku PL/SQL, Michael McLaughlin, Wydawnictwo HELION
<b>Programowanie w JavaScript. Rusz głową!</b>, <font color="navy">Eric T. Freeman, Elisabeth Robson</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Programowanie w JavaScript. Rusz głową!, Eric T. Freeman, Elisabeth Robson, Wydawnictwo HELION
<b>Nasz inny Wszechświat. Poza kosmiczny horyzont i dalej</b>, <font color="navy">Paul Halpern</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Nasz inny Wszechświat. Poza kosmiczny horyzont i dalej, Paul Halpern, Wydawnictwo Prószyński
<b>Sekrety Bitcoina i innych kryptowalut. Jak zmienić wirtualne pieniądze w realne zyski</b>, <font color="navy">Dominik Homa</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Sekrety Bitcoina i innych kryptowalut. Jak zmienić wirtualne pieniądze w realne zyski, Dominik Homa, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Naukowe PWN
 Kategoria:
 Chemia
Chemia jądrowa

Chemia jądrowa

29.00zł
25.52zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Sztuczna inteligencja Marek Jan Kasperski HELION
Jak zdać egzamin zawodowy w technikum informatycznym? Kwalifikacje E.12, E.13, E.14 Tomasz Kowalski HELION
SQL Rusz głową (Head first) Lynn Beighley HELION
Head First Servlets & JSP Edycja polska Wydanie II Bryan Basham, Kathy Sierra, Bert Bates HELION
Systemy i sieci komputerowe Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk Paweł Bensel HELION
Biologia Chemia Fizyka Jakie to proste! Carol Vorderman Arkady
C++ Algorytmy i struktury danych Adam Drozdek HELION
XML na poważnie Przemysław Kozienko, Krzysztof Gwiazda HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom I Leszek Litwin HELION

poniedziałek, 25 wrzesień 2017   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami