Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Wolters Kluwer
Komunikacja elektroniczna Przewodnik

Komunikacja elektroniczna Przewodnik

39.00zł
33.54zł
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności 99.00zł 72.27zł
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności

Tytuł: Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
ISBN: 978-83-01-19625-7
Ilość stron: 458
Data wydania: 10/2017
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł 72.27zł


Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
 
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika "Chemia żywności", który jest podzielony na dwa tomy:
Tom 1. Chemia żywności. Główne składniki żywności
Tom 2. Chemia żywności. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 1 omówiono:
• zakres i rolę chemii żywności
• budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
• funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produktach żywnościowych
• naturalne barwniki surowców
• substancje wpływające na smak i zapach żywności

Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.

Spis treści:
1. Zakres i rola chemii żywności
2. Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
3. Rola wody w żywności
4. Składniki mineralne - ich niezbędność fizjologiczna, zagrożenia toksykologiczne oraz rola w żywności
5. Sacharydy - występowanie i znaczenie
6. Tłuszcze - właściwości i modyfikowanie
7. Białka
8. Niebiałkowe związki azotowe
9. Witaminy
10. Naturalne barwniki surowców żywnościowych
11. Substancje zapachowe w żywności
12. Związki wpływające na smak żywności

Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
Tytuł książki: "Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności"
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł 72.27zł
Klienci, którzy kupili „Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności”, kupili także:
<b>Siła małych celów Zasada 1%, czyli jak osiągnąć sukces dzięki drobnym zmianom</b>, <font color="navy">Tom O'Neil</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Siła małych celów Zasada 1%, czyli jak osiągnąć sukces dzięki drobnym zmianom, Tom O'Neil, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności</b>, <font color="navy">Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności, Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk, Wydawnictwo WNT
<b>Wykonywanie elementów maszyn, urządzeń i narzędzi metodą obróbki maszynowej Kwalifikacja M.20.2 Podręcznik</b>, <font color="navy">Janusz Figurski, Stanisław Popis</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WSiP</font>
Wykonywanie elementów maszyn, urządzeń i narzędzi metodą obróbki maszynowej Kwalifikacja M.20.2 Podręcznik, Janusz Figurski, Stanisław Popis, Wydawnictwo WSiP
<b>SQL w mgnieniu oka. Opanuj język zapytań w 10 minut dziennie. Wydanie IV</b>, <font color="navy">Ben Forta</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
SQL w mgnieniu oka. Opanuj język zapytań w 10 minut dziennie. Wydanie IV, Ben Forta, Wydawnictwo HELION
<b>Sprawny programista. Pracuj, zarabiaj i zdobywaj kwalifikacje</b>, <font color="navy">John Sonmez</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Sprawny programista. Pracuj, zarabiaj i zdobywaj kwalifikacje, John Sonmez, Wydawnictwo HELION
<b>Sztuka budowania</b>, <font color="navy">Jan Knothe</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Karakter</font>
Sztuka budowania, Jan Knothe, Wydawnictwo Karakter
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Naukowe PWN
 Kategoria:
 Fizyka
Feynmana wykłady z fizyki Wydanie 7  Tom 1-5 KOMPLET

Feynmana wykłady z fizyki Wydanie 7 Tom 1-5 KOMPLET

320.00zł
230.40zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Ubuntu Serwer Oficjalny podręcznik Wydanie II Kyle Rankin, Benjamin Mako Hill HELION
PHP i MySQL wprowadzenie Wydanie II Michele Davis, Jon Phillips HELION
Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 1 Mark DeLoura HELION
Ekonomia polityczna Unii Europejskiej i jej problemy Kazimierz Tarchalski WNT
UML inżynieria oprogramowania wydanie II Perdita Stevens HELION
Kwalifikacje E.14 i EE.09. Podstawy programowania w języku JavaScript. Ćwiczenia praktyczne do nauki zawodu technik info Piotr Siewniak HELION
Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 1. Urządzenia te Tomasz Kowalski, Tomasz Orkisz HELION
Systemy uczące się Wydanie 2 Paweł Cichosz WNT
Solid Edge 8/9 Grzegorz Kazimierczak HELION

piątek, 17 listopad 2017   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami