Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Mieszanie układów wielofazowych

Mieszanie układów wielofazowych

32.55zł
26.37zł
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności 99.00zł
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności

Tytuł: Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
ISBN: 978-83-01-19625-7
Ilość stron: 458
Data wydania: 10/2017
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
 
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika "Chemia żywności", który jest podzielony na dwa tomy:
Tom 1. Chemia żywności. Główne składniki żywności
Tom 2. Chemia żywności. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 1 omówiono:
• zakres i rolę chemii żywności
• budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
• funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produktach żywnościowych
• naturalne barwniki surowców
• substancje wpływające na smak i zapach żywności

Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.

Spis treści:
1. Zakres i rola chemii żywności
2. Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
3. Rola wody w żywności
4. Składniki mineralne - ich niezbędność fizjologiczna, zagrożenia toksykologiczne oraz rola w żywności
5. Sacharydy - występowanie i znaczenie
6. Tłuszcze - właściwości i modyfikowanie
7. Białka
8. Niebiałkowe związki azotowe
9. Witaminy
10. Naturalne barwniki surowców żywnościowych
11. Substancje zapachowe w żywności
12. Związki wpływające na smak żywności

Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności”, kupili także:

Rachunkowość od podstaw – zbiór zadań z komentarzem z rozwiązaniami (z suplementem elektronicznym), Danuta Małkowska, Wydawnictwo ODDK

Sedno zmian Autentyczne historie transformacji, które odmieniły oblicza firm na całym świecie, John P. Kotter, Dan S. Cohen, Wydawnictwo Onepress

Budynki jednorodzinne Projektowanie konstrukcyjne, realizacja, użytkowanie, Hanna Michalak, Stefan Pyrak, Wydawnictwo Arkady

Ekonomika transportu dla potrzeb logistyka(i) Teoria i praktyka, Andrzej Szymonik, Wydawnictwo Difin

Matematyczność przyrody, Michał Heller, Józef Życiński, Wydawnictwo Petrus

Spring w akcji. Wydanie V, Craig Walls, Wydawnictwo Helion

Analizy i projektowanie konstrukcji nawierzchni podatnych i półsztywnych, Józef Judycki, Wydawnictwo WKiŁ

Tao fizyki, Fritjof Capra, Wydawnictwo Rebis

Stabilność systemu elektroenergetycznego, Jan Machowski , Zbigniew Lubośny, Wydawnictwo Naukowe PWN

piątek, 26 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami