Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 BTC
Mikrokontrolery LPC2000 w przykładach

Mikrokontrolery LPC2000 w przykładach

94.00zł
75.20zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności 99.00zł 75.24zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności

Tytuł: Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
ISBN: 978-83-01-19626-4
Ilość stron: 344
Data wydania: 10/2017
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 99.00zł 75.24zł


Książka jest przeznaczona dla studentów i pracowników Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
 
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika "Chemia żywności", który jest podzielony na dwa tomy:
Tom 1. Chemia żywności. Główne składniki żywności
Tom 2. Chemia żywności. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 2 omówiono:
• składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
• rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
• nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
• alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
• właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
• chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
• techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności

Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.

Spis treści:
1. Składniki wpływające na reologiczne cechy żywności
2. Rola rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy w żywności
3. Nauki o żywieniu w erze postgenomicznej
4. Nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego
5. Alergeny w żywności
6. Mutagenne i rakotwórcze składniki żywności
7. Toksyny surowców żywnościowych
8. Dodatki do żywności 0 właściwości, rola i zasady stosowania
9. Chemiczne właściwości i działanie suplementów diety
10. Analiza żywności

Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
Tytuł książki: "Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności"
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
Wydawnictwo: WNT
Cena: 99.00zł 75.24zł
Klienci, którzy kupili „Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności”, kupili także:
<b>Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności</b>, <font color="navy">Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności, Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Sprawny programista. Pracuj, zarabiaj i zdobywaj kwalifikacje</b>, <font color="navy">John Sonmez</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Sprawny programista. Pracuj, zarabiaj i zdobywaj kwalifikacje, John Sonmez, Wydawnictwo HELION
<b>Sztuka budowania</b>, <font color="navy">Jan Knothe</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Karakter</font>
Sztuka budowania, Jan Knothe, Wydawnictwo Karakter
<b>Siła małych celów Zasada 1%, czyli jak osiągnąć sukces dzięki drobnym zmianom</b>, <font color="navy">Tom O'Neil</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Siła małych celów Zasada 1%, czyli jak osiągnąć sukces dzięki drobnym zmianom, Tom O'Neil, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>SQL w mgnieniu oka. Opanuj język zapytań w 10 minut dziennie. Wydanie IV</b>, <font color="navy">Ben Forta</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
SQL w mgnieniu oka. Opanuj język zapytań w 10 minut dziennie. Wydanie IV, Ben Forta, Wydawnictwo HELION
<b>Wykonywanie elementów maszyn, urządzeń i narzędzi metodą obróbki maszynowej Kwalifikacja M.20.2 Podręcznik</b>, <font color="navy">Janusz Figurski, Stanisław Popis</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WSiP</font>
Wykonywanie elementów maszyn, urządzeń i narzędzi metodą obróbki maszynowej Kwalifikacja M.20.2 Podręcznik, Janusz Figurski, Stanisław Popis, Wydawnictwo WSiP
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 SQL
MySQL szybki start wydanie II

MySQL szybki start wydanie II

82.95zł
58.89zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Solid Edge 17 Podstawy Grzegorz Kazimierczak HELION
Access programowanie w VBA Charles E. Brown HELION
LATEX wiersz po wierszu Antoni Diller HELION
Algorytmy i struktury danych Helion Alfred V. Aho, John E. Hopcroft. Jeffrey D. Ullman HELION
Blender Podstawy modelowania Bogdan Bociek HELION
AVR Praktyczne projekty Tomasz Francuz HELION
C++. 50 efektywnych sposobów na udoskonalenie Twoich programów Scott Meyers HELION
Pozycjonowanie i optymalizacja stron WWW Jak się to robi Wydanie III Bartosz Danowski, Michał Makaruk HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom I Leszek Litwin HELION

wtorek, 24 kwiecień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami