Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Tajemnice Wszechświata Podróż do granic fizyki

Tajemnice Wszechświata Podróż do granic fizyki

39.00zł
31.20zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności 99.00zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności

Tytuł: Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
ISBN: 978-83-01-19626-4
Ilość stron: 344
Data wydania: 10/2017
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 99.00zł


Książka jest przeznaczona dla studentów i pracowników Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
 
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika "Chemia żywności", który jest podzielony na dwa tomy:
Tom 1. Chemia żywności. Główne składniki żywności
Tom 2. Chemia żywności. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 2 omówiono:
• składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
• rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
• nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
• alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
• właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
• chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
• techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności

Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.

Spis treści:
1. Składniki wpływające na reologiczne cechy żywności
2. Rola rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy w żywności
3. Nauki o żywieniu w erze postgenomicznej
4. Nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego
5. Alergeny w żywności
6. Mutagenne i rakotwórcze składniki żywności
7. Toksyny surowców żywnościowych
8. Dodatki do żywności 0 właściwości, rola i zasady stosowania
9. Chemiczne właściwości i działanie suplementów diety
10. Analiza żywności

Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności”, kupili także:
<b>Zwinni. Zbrodnia i Scrum</b>, <font color="navy">Marcin Żmigrodzki</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Zwinni. Zbrodnia i Scrum, Marcin Żmigrodzki, Wydawnictwo Onepress

Jak wprowadzić klienta w trans kupowania Nowa psychologia sprzedaży i marketingu, Joe Vitale, Wydawnictwo Onepress

Psychologia coachingu, Ho Law, Sara Ireland, Zulfi Hussain, Wydawnictwo Naukowe PWN

Mikrokontrolery STM32 w sieci Ethernet w przykładach, Marcin Peczarski, Wydawnictwo BTC

Sprzedawanie samego siebie Nowa psychologia handlowania, Kevin Hogan, William Horton, Wydawnictwo Onepress

Ford Fiesta (od III 2002 do VII 2008), Hans-Rüdiger Etzold, Wydawnictwo WKiŁ

Mikrokontrolery Nitron Motorola M68HC08, Dariusz Kościelnik, Wydawnictwo WKiŁ

Mikroserwisy Wzorce z przykładami w języku Java, Chris Richardson, Wydawnictwo Naukowe PWN

Bitcoin dla zaawansowanych. Programowanie z użyciem otwartego łańcucha bloków. Wydanie II, Andreas M. Antonopoulos, Wydawnictwo Helion

czwartek, 25 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami