Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
Anteny o sterowanej wiązce w technice radarowej

Anteny o sterowanej wiązce w technice radarowej

35.70zł
26.78zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności 99.00zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności

Tytuł: Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
ISBN: 978-83-01-19626-4
Ilość stron: 344
Data wydania: 10/2017
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 99.00zł


Książka jest przeznaczona dla studentów i pracowników Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
 
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika "Chemia żywności", który jest podzielony na dwa tomy:
Tom 1. Chemia żywności. Główne składniki żywności
Tom 2. Chemia żywności. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 2 omówiono:
• składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
• rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
• nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
• alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
• właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
• chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
• techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności

Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.

Spis treści:
1. Składniki wpływające na reologiczne cechy żywności
2. Rola rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy w żywności
3. Nauki o żywieniu w erze postgenomicznej
4. Nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego
5. Alergeny w żywności
6. Mutagenne i rakotwórcze składniki żywności
7. Toksyny surowców żywnościowych
8. Dodatki do żywności 0 właściwości, rola i zasady stosowania
9. Chemiczne właściwości i działanie suplementów diety
10. Analiza żywności

Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności”, kupili także:
<b>Siła małych celów Zasada 1%, czyli jak osiągnąć sukces dzięki drobnym zmianom</b>, <font color="navy">Tom O'Neil</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Siła małych celów Zasada 1%, czyli jak osiągnąć sukces dzięki drobnym zmianom, Tom O'Neil, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>SQL w mgnieniu oka. Opanuj język zapytań w 10 minut dziennie. Wydanie IV</b>, <font color="navy">Ben Forta</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
SQL w mgnieniu oka. Opanuj język zapytań w 10 minut dziennie. Wydanie IV, Ben Forta, Wydawnictwo HELION
<b>Wykonywanie elementów maszyn, urządzeń i narzędzi metodą obróbki maszynowej Kwalifikacja M.20.2 Podręcznik</b>, <font color="navy">Janusz Figurski, Stanisław Popis</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WSiP</font>
Wykonywanie elementów maszyn, urządzeń i narzędzi metodą obróbki maszynowej Kwalifikacja M.20.2 Podręcznik, Janusz Figurski, Stanisław Popis, Wydawnictwo WSiP
<b>Sprawny programista. Pracuj, zarabiaj i zdobywaj kwalifikacje</b>, <font color="navy">John Sonmez</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Sprawny programista. Pracuj, zarabiaj i zdobywaj kwalifikacje, John Sonmez, Wydawnictwo HELION
<b>Sztuka budowania</b>, <font color="navy">Jan Knothe</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Karakter</font>
Sztuka budowania, Jan Knothe, Wydawnictwo Karakter
<b>Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności</b>, <font color="navy">Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności, Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk, Wydawnictwo Naukowe PWN
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Windows 2012 serwer
Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2012. Poradnik praktyczny

Microsoft System Center Virtual Machine Manager 2012. Poradnik praktyczny

69.30zł
55.44zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
JavaScript mocne strony Douglas Crockford HELION
Arytmetyka komputerów w praktyce + CD Sławomir Gryś Naukowe PWN
PHP i MySQL wprowadzenie Wydanie II Michele Davis, Jon Phillips HELION
Ubuntu Serwer Oficjalny podręcznik Wydanie II Kyle Rankin, Benjamin Mako Hill HELION
Modelowanie danych Sharon Allen HELION
Podręcznik pentestera. Bezpieczeństwo systemów informatycznych Peter Kim HELION
Bezpieczeństwo w sieciach Windows Marcin Szeliga HELION
Cisza w sieci Praktyczny przewodnik po pasywnym rozpoznaniu i atakach pośrednich Michał Zalewski HELION
Kwalifikacja E.12. Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych Podręcznik do nauki zawodu Tomasz Kowalski HELION

niedziela, 16 grudzień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami