Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 BTC
Zasilacze urządzeń elektronicznych Przewodnik dla początkujących

Zasilacze urządzeń elektronicznych Przewodnik dla początkujących

79.00zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności 99.00zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności

Tytuł: Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
ISBN: 978-83-01-19626-4
Ilość stron: 344
Data wydania: 10/2017
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 99.00zł


Książka jest przeznaczona dla studentów i pracowników Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
 
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika "Chemia żywności", który jest podzielony na dwa tomy:
Tom 1. Chemia żywności. Główne składniki żywności
Tom 2. Chemia żywności. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 2 omówiono:
• składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
• rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
• nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
• alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
• właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
• chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
• techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności

Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.

Spis treści:
1. Składniki wpływające na reologiczne cechy żywności
2. Rola rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy w żywności
3. Nauki o żywieniu w erze postgenomicznej
4. Nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego
5. Alergeny w żywności
6. Mutagenne i rakotwórcze składniki żywności
7. Toksyny surowców żywnościowych
8. Dodatki do żywności 0 właściwości, rola i zasady stosowania
9. Chemiczne właściwości i działanie suplementów diety
10. Analiza żywności

Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności”, kupili także:

IQ ćwiczenia na inteligencję, Praca zbiorowa, Wydawnictwo Publicat

HTML XHTML i CSS Biblia Wydanie 5, Steven M. Schafer, Wydawnictwo Helion

J2ME tworzenie gier, Janusz Grzyb, Wydawnictwo Helion

Astrofizyka dla zabieganych, Neil de Grasse Tyson, Wydawnictwo Insignis Media

Tablet dla seniorów Samo sedno, Agnieszka Serafinowicz, Wydawnictwo Edgard

Chemia organiczna McMurry Tom 5 Nowe wydanie, John McMurry, Wydawnictwo Naukowe PWN

Zapomniani żołnierze niepodległości, Piotr Nehring, Wydawnictwo Editio

Alchemia duchowego rozwoju. Inteligencja duchowa dla zaawansowanych, Jarosław Gibas, Wydawnictwo Sensus

Deklaratywne projektowanie systemów komputerowego wspomagania planowania przedsięwzięć, Grzegorz Bocewicz, Irena Bach-Dąbrowska, Zbigniew Banaszak, Wydawnictwo EXIT

piątek, 19 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami