Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 BTC
Przetworniki A/C i C/A Teoria i praktyka

Przetworniki A/C i C/A Teoria i praktyka

139.00zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności 99.00zł
Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności

Tytuł: Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
ISBN: 978-83-01-19626-4
Ilość stron: 344
Data wydania: 10/2017
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 99.00zł


Książka jest przeznaczona dla studentów i pracowników Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
 
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika "Chemia żywności", który jest podzielony na dwa tomy:
Tom 1. Chemia żywności. Główne składniki żywności
Tom 2. Chemia żywności. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 2 omówiono:
• składniki wpływające na reologiczne cechy żywności;
• rolę rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy;
• nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;
• alergeny, toksyny, mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;
• właściwości, funkcje i zasady stosowania dodatków do żywności;
• chemiczne właściwości i działanie suplementów diety;
• techniki i zasady przeprowadzania analizy żywności

Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.

Spis treści:
1. Składniki wpływające na reologiczne cechy żywności
2. Rola rodników, utleniaczy i przeciwutleniaczy w żywności
3. Nauki o żywieniu w erze postgenomicznej
4. Nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego
5. Alergeny w żywności
6. Mutagenne i rakotwórcze składniki żywności
7. Toksyny surowców żywnościowych
8. Dodatki do żywności 0 właściwości, rola i zasady stosowania
9. Chemiczne właściwości i działanie suplementów diety
10. Analiza żywności

Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Chemia żywności Tom 2 Biologiczne właściwości składników żywności”, kupili także:

Technologia mechaniczna Podręcznik Część 1, Dillinger Josef, Heinzler Max, Dobler Hans-Dieter, Wydawnictwo REA

Windows 7 Resource Kit PL, Mitch Tulloch, Tony Northrup, Jerry Honeycutt, Ed Wilson, Wydawnictwo Microsoft Press

Vue.js 2. Tworzenie reaktywnych aplikacji WWW, Olga Filipova, Wydawnictwo Helion

Techniki skutecznej sprzedaży przez telefon i internet, Josiane Chriqui Feigon, Wydawnictwo MT Biznes

Matematyka dla studentów i kandydatów na wyższe uczelnie Repetytorium + CD, Robert Kowalczyk, Kamil Niedziałomski, Cezary Obczyński, Wydawnictwo Naukowe PWN

Mózg na zakupach Neuromarketing w sprzedaży, A.K. Pradeep, Wydawnictwo Onepress
<b>Remediacja zanieczyszczonych gleb i ziem</b>, <font color="navy">Jacek Antonkiewicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Remediacja zanieczyszczonych gleb i ziem, Jacek Antonkiewicz, Wydawnictwo Naukowe PWN

Dlaczego współpracujemy, Michael Tomasello, Wydawnictwo Copernicus Center Press

Coaching jako klucz do wewnętrznej motywacji, Lidia D. Czarkowska, Wydawnictwo Poltext

piątek, 29 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami