Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PWN
Geometria wykreślna z perspektywą stosowaną Wydanie 6

Geometria wykreślna z perspektywą stosowaną Wydanie 6

49.00zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu 99.00zł 78.21zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski

ISBN: 978-83-200-3603-9

Ilość stron: 468

Data wydania: 03/2015 (dodruk)

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie.

Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.

Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom stosowanych diet, oraz alternatywnym sposobom żywienia.

Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu akademii medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

Rozdziały:
Wstęp
Podstawowe składniki odżywcze
Witaminy
Składniki mineralne
Przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka
Interakcje leków ze składnikami pożywienia
Ogólna charakterystyka podstawowych grup żywności
Podstawy racjonalnego żywienia
Podstawy dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Specyficzne sposoby odżywiania się niektórych grup ludności


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 78,21zł

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Tytuł książki: "Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu"
Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo: PZWL
Cena: 99.00zł 78.21zł
Klienci, którzy kupili „Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu”, kupili także:
<b>Customer Experience Management. Moc pozytywnych doświadczeń na ścieżce Twojego klienta. Wydanie II</b>, <font color="navy">Katarzyna Wojciechowska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Customer Experience Management. Moc pozytywnych doświadczeń na ścieżce Twojego klienta. Wydanie II, Katarzyna Wojciechowska, Wydawnictwo Onepress

Tablice matematyczne fizyczne chemiczne, Tomasz Szymczyk, Stanisław Rabiej, Anna Pielesz, Wydawnictwo Naukowe PWN

Kryptografia teoretyczne podstawy i praktyczne zastosowania, Czesław Kościelny, Mirosław Kurkowski, Marian Srebrny, Wydawnictwo PJWSTK

Drgania i hałas w inżynierii maszyn, Wiesław Fiebig, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>BIM w cyklu życia mostów</b>, <font color="navy">Marek Salamak</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
BIM w cyklu życia mostów, Marek Salamak, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Kwantowa rzeczywistość W poszukiwaniu prawdziwego znaczenia mechaniki kwantowej</b>, <font color="navy">Jim Baggott</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Kwantowa rzeczywistość W poszukiwaniu prawdziwego znaczenia mechaniki kwantowej, Jim Baggott, Wydawnictwo Prószyński

LabVIEW w praktyce, Marcin Chruściel, Wydawnictwo BTC

Fizyka dla inżynierów Część 1 Fizyka klasyczna Wydanie V, Jerzy Massalski, Michalina Massalska, Wydawnictwo Naukowe PWN

Kontrola zarządcza i zarządzanie ryzykiem dla działów księgowości w jednostkach samorządowych + CD, Elżbieta Garczarek, Wydawnictwo C.H. BECK

środa, 24 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami