Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Polichlorek winylu

Polichlorek winylu

27.30zł
22.11zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu 99.00zł 78.21zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski

ISBN: 978-83-200-3603-9

Ilość stron: 468

Data wydania: 03/2015 (dodruk)

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie.

Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.

Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom stosowanych diet, oraz alternatywnym sposobom żywienia.

Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu akademii medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

Rozdziały:
Wstęp
Podstawowe składniki odżywcze
Witaminy
Składniki mineralne
Przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka
Interakcje leków ze składnikami pożywienia
Ogólna charakterystyka podstawowych grup żywności
Podstawy racjonalnego żywienia
Podstawy dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Specyficzne sposoby odżywiania się niektórych grup ludności


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 78,21zł

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Tytuł książki: "Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu"
Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo: PZWL
Cena: 99.00zł 78.21zł
Klienci, którzy kupili „Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu”, kupili także:

Przedsiębiorstwo na rynku finansowym, Andrzej Buszko, Wydawnictwo Difin
<b>Asynchroniczność i wielowątkowość w języku C#</b>, <font color="navy">Grzegorz Lang</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Asynchroniczność i wielowątkowość w języku C#, Grzegorz Lang, Wydawnictwo Helion

Joomla! Podręcznik administratora systemu, Paweł Frankowski, Marcin Szumański, Wydawnictwo Helion

Responsive Web Design. Nowoczesne strony WWW na przykładach, Thoriq Firdaus, Wydawnictwo Helion

Modelowanie i sterowanie robotów, Krzysztof Kozłowski, Piotr Dutkiewicz, Waldemar Wróblewski, Wydawnictwo Naukowe PWN

Joomla! system zarządzania treścią, Hagen Graf, Wydawnictwo Helion

Dzieciństwo w cieniu rózgi. Historia i oblicza przemocy wobec dzieci, Anna Golus, Wydawnictwo Editio
<b>Algorytmy. Struktury danych i złożoność obliczeniowa</b>, <font color="navy">Feliks Kurp</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Algorytmy. Struktury danych i złożoność obliczeniowa, Feliks Kurp, Wydawnictwo Helion

Nasz inny Wszechświat. Poza kosmiczny horyzont i dalej, Paul Halpern, Wydawnictwo Prószyński

środa, 24 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami