Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 APN Promise
Microsoft PowerPoint 2016 Krok po kroku

Microsoft PowerPoint 2016 Krok po kroku

58.80zł
47.04zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu 99.00zł 78.21zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski

ISBN: 978-83-200-3603-9

Ilość stron: 468

Data wydania: 03/2015 (dodruk)

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie.

Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.

Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom stosowanych diet, oraz alternatywnym sposobom żywienia.

Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu akademii medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

Rozdziały:
Wstęp
Podstawowe składniki odżywcze
Witaminy
Składniki mineralne
Przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka
Interakcje leków ze składnikami pożywienia
Ogólna charakterystyka podstawowych grup żywności
Podstawy racjonalnego żywienia
Podstawy dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Specyficzne sposoby odżywiania się niektórych grup ludności

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Tytuł książki: "Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu"
Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo: PZWL
Cena: 99.00zł 78.21zł
Klienci, którzy kupili „Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu”, kupili także:
<b>Finale edytor nutowy nie tylko dla profesjonalistów</b>, <font color="navy">Piotr Kołodziej</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Finale edytor nutowy nie tylko dla profesjonalistów, Piotr Kołodziej, Wydawnictwo HELION
<b>Fotografowanie par 500 kreatywnych ujęć</b>, <font color="navy">Michelle Perkins</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Fotografowanie par 500 kreatywnych ujęć, Michelle Perkins, Wydawnictwo HELION
<b>Informatyka gospodarcza Tom 3</b>, <font color="navy">Janusz Zawiła-Niedźwiecki, Katarzyna Rostek, Artur Gąsiorkiewicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo C.H. BECK</font>
Informatyka gospodarcza Tom 3, Janusz Zawiła-Niedźwiecki, Katarzyna Rostek, Artur Gąsiorkiewicz, Wydawnictwo C.H. BECK
<b>Inżynieria produkcji. Kompendium wiedzy</b>, <font color="navy">Ryszard Knosala</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PWE</font>
Inżynieria produkcji. Kompendium wiedzy, Ryszard Knosala, Wydawnictwo PWE
<b>Joomla! system zarządzania treścią</b>, <font color="navy">Hagen Graf</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Joomla! system zarządzania treścią, Hagen Graf, Wydawnictwo HELION
<b>PHP, MySQL i JavaScript. Wprowadzenie. Wydanie IV</b>, <font color="navy">Robert Nixon</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
PHP, MySQL i JavaScript. Wprowadzenie. Wydanie IV, Robert Nixon, Wydawnictwo HELION
<b>Księga przychodów i rozchodów Krok po kroku Wydanie II</b>, <font color="navy">Barbara Mierosławska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Księga przychodów i rozchodów Krok po kroku Wydanie II, Barbara Mierosławska, Wydawnictwo Onepress
<b>3ds Max 2010 Biblia</b>, <font color="navy">Kelly L. Murdock</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
3ds Max 2010 Biblia, Kelly L. Murdock, Wydawnictwo HELION
<b>PHP Praktyczne projekty</b>, <font color="navy">Włodzimierz Gajda</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
PHP Praktyczne projekty, Włodzimierz Gajda, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo PZWL
 Kategoria:
 Ekonometria
Zbiór zadań z mikroekonometrii Modele i analizy danych indywidualnych

Zbiór zadań z mikroekonometrii Modele i analizy danych indywidualnych

39.00zł
33.15zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Programowanie strukturalne i obiektowe Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk Wydanie II poprawione Tomasz Rudny HELION
Podstawy konstrukcji maszyn Dietrich Tom 1+2+3 Wydanie III KOMPLET Marek Dietrich Naukowe PWN
Serwer SQL 2008 Administracja i programowanie Danuta Mendrala, Paweł Potasiński, Marcin Szeliga, Damian Widera HELION
SAP R/3 Przewodnik dla menadżerów Vivek Kale HELION
Chemia organiczna Część III Clayden J., Greeves N.,. Warren S., Wothers S WNT
Drgania regularne i chaotyczne w wybranych układach z wahadłami Danuta Sado WNT
Odzysk i zagospodarowanie niskotemperaturowego ciepła odpadowego ze spalin wylotowych Kazimierz Wójs Naukowe PWN
Transact-SQL Czarna księga Marcin Szeliga HELION
Wprowadzenie do kompresji danych Wydanie 2 Adam Drozdek WNT

niedziela, 17 luty 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami