Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PWN
Pożary mostów

Pożary mostów

99.00zł
Biotechnologia żywności 69.00zł 55.89zł
Biotechnologia żywności

Tytuł: Biotechnologia żywności
Autor: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
ISBN: 978-83-7926-074-4
Ilość stron: 498
Data wydania: 10/2013 (wydanie 2)
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 69.00zł 55.89zł


Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.

Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.

W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m.in:

• otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemysle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzynym i mięsnym
• zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi
• stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności
• problemy związane z biotechnologia ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów

Książka dla wszystkich, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji zywności.

Spis treści:
1. Biotechnologia i inżynieria genetyczna - zagadnienia wstępne
2. Wybrane zagadnienia z biotechnologii molekularnej i jej znaczenie w biotechnologii żywności
3. Surowce i materiały w biotechnologii
4. Podstawowe operacje iprocesy w biotechnologii
5. Biotechnologia pozyskiwania żywności
6. Biotechnologia składników żywności
7. Technologie fermantacyjne
8. Enzymatyczna modyfikacja składników żywności
9. Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spozywczego
10. Biologiczne metody analizy żywności
Słowniczek wybranych terminów z dziedziny biotechnologii


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 55,89zł

Biotechnologia żywności
Tytuł książki: "Biotechnologia żywności"
Autor: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
Wydawnictwo: WNT
Cena: 69.00zł 55.89zł
Klienci, którzy kupili „Biotechnologia żywności”, kupili także:

Księga matematycznych tajemnic, Ian Stewart, Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie

Enzymy w technologii spożywczej, Rober J. Whitehurst, Wydawnictwo Naukowe PWN

Algorytmizacja i programowanie w MATLABIE, Kazimierz Banasiak, Wydawnictwo BTC

Tabele składu i wartości odżywczej żywności Wydanie II, Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda , Krystyna Iwanow, Wydawnictwo PZWL

Fizyka wokół nas Wydanie 4, Paul Hewitt, Wydawnictwo Naukowe PWN

Technologia wędzenia żywności, Kołakowski Edward, Wydawnictwo PWRiL

czwartek, 28 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami