Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Podstawy matematyki

Podstawy matematyki

59.90zł
44.93zł
Biotechnologia żywności 69.00zł 52.44zł
Biotechnologia żywności

Tytuł: Biotechnologia żywności
Autor: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
ISBN: 978-83-7926-074-4
Ilość stron: 498
Data wydania: 10/2013 (wydanie 2)
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 69.00zł 52.44zł


Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.

Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.

W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m.in:

• otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemysle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzynym i mięsnym
• zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi
• stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności
• problemy związane z biotechnologia ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów

Książka dla wszystkich, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji zywności.

Spis treści:
1. Biotechnologia i inżynieria genetyczna - zagadnienia wstępne
2. Wybrane zagadnienia z biotechnologii molekularnej i jej znaczenie w biotechnologii żywności
3. Surowce i materiały w biotechnologii
4. Podstawowe operacje iprocesy w biotechnologii
5. Biotechnologia pozyskiwania żywności
6. Biotechnologia składników żywności
7. Technologie fermantacyjne
8. Enzymatyczna modyfikacja składników żywności
9. Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spozywczego
10. Biologiczne metody analizy żywności
Słowniczek wybranych terminów z dziedziny biotechnologii

Biotechnologia żywności
Tytuł książki: "Biotechnologia żywności"
Autor: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
Wydawnictwo: WNT
Cena: 69.00zł 52.44zł
Klienci, którzy kupili „Biotechnologia żywności”, kupili także:
<b>Bombonierka matematyczna Wielka księga zagadek</b>, <font color="navy">Zdzisław Pogoda, Krzysztof Ciesielski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Demart</font>
Bombonierka matematyczna Wielka księga zagadek, Zdzisław Pogoda, Krzysztof Ciesielski, Wydawnictwo Demart
<b>Tabele składu i wartości odżywczej żywności Wydanie II</b>, <font color="navy">Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda , Krystyna Iwanow</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PZWL</font>
Tabele składu i wartości odżywczej żywności Wydanie II, Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda , Krystyna Iwanow, Wydawnictwo PZWL
<b>Księga matematycznych tajemnic</b>, <font color="navy">Ian Stewart</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie</font>
Księga matematycznych tajemnic, Ian Stewart, Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie
<b>Technologia wędzenia żywności</b>, <font color="navy">Kołakowski Edward</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PWRiL</font>
Technologia wędzenia żywności, Kołakowski Edward, Wydawnictwo PWRiL
<b>Algorytmizacja i programowanie w MATLABIE</b>, <font color="navy">Kazimierz Banasiak</font>, <font color="green"> Wydawnictwo BTC</font>
Algorytmizacja i programowanie w MATLABIE, Kazimierz Banasiak, Wydawnictwo BTC
<b>Co nas nie zabije Jak zimno i ćwiczenia oddechowe pomagają w odzyskaniu odporności oraz utraconej siły ewolucyjnej</b>, <font color="navy">Scott Carney , Wim Hof</font>, <font color="green"> Wydawnictwo GALAKTYKA</font>
Co nas nie zabije Jak zimno i ćwiczenia oddechowe pomagają w odzyskaniu odporności oraz utraconej siły ewolucyjnej, Scott Carney , Wim Hof, Wydawnictwo GALAKTYKA
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Informatyczne systemy zarzadzania
SAP Scenariusze księgowe Moduł SAP-FI

SAP Scenariusze księgowe Moduł SAP-FI

59.00zł
44.25zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Chemia organiczna Część III Clayden J., Greeves N.,. Warren S., Wothers S WNT
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom II Leszek Litwin HELION
World of Warcraft Strategia sukcesu Eric Dekker HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom I Leszek Litwin HELION
Teoria sygnałów Wstęp wydanie II Jacek Izydorczyk, Grzegorz Płonka, Grzegorz Tyma HELION
Prolog Programowanie W.F. Clocksin, C.S. Mellish HELION
Informatyka Europejczyka Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy (Wydanie II) Jarosław Skłodowski HELION
Bezpieczeństwo w sieciach Windows Marcin Szeliga HELION
Head First Ajax Edycja polska (Rusz głową) Rebecca Riordan HELION

wtorek, 20 listopad 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami