Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Wolters Kluwer
Przedsiębiorczość

Przedsiębiorczość

63.00zł
53.55zł
Biotechnologia żywności 69.00zł 52.44zł
Biotechnologia żywności

Tytuł: Biotechnologia żywności
Autor: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
ISBN: 978-83-7926-074-4
Ilość stron: 498
Data wydania: 10/2013 (wydanie 2)
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 69.00zł 52.44zł


Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.

Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.

W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m.in:

• otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemysle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzynym i mięsnym
• zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi
• stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności
• problemy związane z biotechnologia ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów

Książka dla wszystkich, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji zywności.

Spis treści:
1. Biotechnologia i inżynieria genetyczna - zagadnienia wstępne
2. Wybrane zagadnienia z biotechnologii molekularnej i jej znaczenie w biotechnologii żywności
3. Surowce i materiały w biotechnologii
4. Podstawowe operacje iprocesy w biotechnologii
5. Biotechnologia pozyskiwania żywności
6. Biotechnologia składników żywności
7. Technologie fermantacyjne
8. Enzymatyczna modyfikacja składników żywności
9. Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spozywczego
10. Biologiczne metody analizy żywności
Słowniczek wybranych terminów z dziedziny biotechnologii

Biotechnologia żywności
Tytuł książki: "Biotechnologia żywności"
Autor: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
Wydawnictwo: WNT
Cena: 69.00zł 52.44zł
Klienci, którzy kupili „Biotechnologia żywności”, kupili także:
<b>Bombonierka matematyczna Wielka księga zagadek</b>, <font color="navy">Zdzisław Pogoda, Krzysztof Ciesielski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Demart</font>
Bombonierka matematyczna Wielka księga zagadek, Zdzisław Pogoda, Krzysztof Ciesielski, Wydawnictwo Demart
<b>Tabele składu i wartości odżywczej żywności Wydanie II</b>, <font color="navy">Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda , Krystyna Iwanow</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PZWL</font>
Tabele składu i wartości odżywczej żywności Wydanie II, Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda , Krystyna Iwanow, Wydawnictwo PZWL
<b>Księga matematycznych tajemnic</b>, <font color="navy">Ian Stewart</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie</font>
Księga matematycznych tajemnic, Ian Stewart, Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie
<b>Technologia wędzenia żywności</b>, <font color="navy">Kołakowski Edward</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PWRiL</font>
Technologia wędzenia żywności, Kołakowski Edward, Wydawnictwo PWRiL
<b>Algorytmizacja i programowanie w MATLABIE</b>, <font color="navy">Kazimierz Banasiak</font>, <font color="green"> Wydawnictwo BTC</font>
Algorytmizacja i programowanie w MATLABIE, Kazimierz Banasiak, Wydawnictwo BTC
<b>Co nas nie zabije Jak zimno i ćwiczenia oddechowe pomagają w odzyskaniu odporności oraz utraconej siły ewolucyjnej</b>, <font color="navy">Scott Carney , Wim Hof</font>, <font color="green"> Wydawnictwo GALAKTYKA</font>
Co nas nie zabije Jak zimno i ćwiczenia oddechowe pomagają w odzyskaniu odporności oraz utraconej siły ewolucyjnej, Scott Carney , Wim Hof, Wydawnictwo GALAKTYKA
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Informatyczne systemy zarzadzania
Modelowanie organizacji procesowej

Modelowanie organizacji procesowej

34.90zł
26.18zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
LATEX wiersz po wierszu Antoni Diller HELION
Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 1. Urządzenia te Tomasz Kowalski, Tomasz Orkisz HELION
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F. WNT
Bionika Wydanie 2 Ewaryst Tkacz, Przemysław Borys WNT
Blender Podstawy modelowania Bogdan Bociek HELION
Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 1 Mark DeLoura HELION
Zaawansowane modele finansowe z wykorzystaniem Excela i VBA Mary Jackson, Mike Staunton HELION
Chłodnictwo Technologia w piekarni Klaus Losche Naukowe PWN
AVR Praktyczne projekty Tomasz Francuz HELION

piątek, 14 grudzień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami