Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Dzień w którym odkryliśmy wszechświat

Dzień w którym odkryliśmy wszechświat

42.00zł
33.60zł
Biotechnologia żywności 60.00zł 43.80zł
Biotechnologia żywności

Tytuł: Biotechnologia żywności
Autor: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
ISBN: 978-83-7926-074-4
Ilość stron: 498
Data wydania: 10/2013 (wydanie 2)
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 60.00zł 43.80zł


Biotechnologia jest jedną z najintensywniej rozwijających się dyscyplin naukowych.

Przewiduje się, że w XXI wieku będzie miała znaczący wpływ na wiele sfer naszego funkcjonowania, zwłaszcza na zdrowie, jakość i długość życia.

W drugim wydaniu książki w syntetyczny i kompletny sposób przedstawiono główne kierunki badań oraz najważniejsze osiągnięcia współczesnej biotechnologii żywności, m.in:

• otrzymywanie i stosowanie biokatalizatorów w przemysle mleczarskim, spirytusowym, owocowo-warzynym i mięsnym
• zagadnienia związane z technologiami fermentacyjnymi
• stosowanie biokatalizy w modyfikacji składu, wartości żywieniowej, właściwości funkcjonalnych i organoleptycznych żywności
• problemy związane z biotechnologia ważniejszych surowców, składników żywności oraz zagospodarowania produktów ubocznych i odpadów

Książka dla wszystkich, którzy interesują się zagadnieniami stosowania metod biologicznych w produkcji zywności.

Spis treści:
1. Biotechnologia i inżynieria genetyczna - zagadnienia wstępne
2. Wybrane zagadnienia z biotechnologii molekularnej i jej znaczenie w biotechnologii żywności
3. Surowce i materiały w biotechnologii
4. Podstawowe operacje iprocesy w biotechnologii
5. Biotechnologia pozyskiwania żywności
6. Biotechnologia składników żywności
7. Technologie fermantacyjne
8. Enzymatyczna modyfikacja składników żywności
9. Biotechnologiczne przetwarzanie produktów ubocznych przemysłu rolno-spozywczego
10. Biologiczne metody analizy żywności
Słowniczek wybranych terminów z dziedziny biotechnologii

Biotechnologia żywności
Tytuł książki: "Biotechnologia żywności"
Autor: Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold
Wydawnictwo: WNT
Cena: 60.00zł 43.80zł
Klienci, którzy kupili „Biotechnologia żywności”, kupili także:
<b>Piknik z Einsteinem Naukowy zawrót głowy</b>, <font color="navy">Ben Miller</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Piknik z Einsteinem Naukowy zawrót głowy, Ben Miller, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>MATLAB Praktyczny podręcznik modelowania</b>, <font color="navy">Waldemar Sradomski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
MATLAB Praktyczny podręcznik modelowania, Waldemar Sradomski, Wydawnictwo HELION
<b>Modelowanie rzeczywistości Jak w komputerze postrzega się świat</b>, <font color="navy">Iwo Białynicki-Birula, Iwona Białynicka-Birula</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Modelowanie rzeczywistości Jak w komputerze postrzega się świat, Iwo Białynicki-Birula, Iwona Białynicka-Birula, Wydawnictwo WNT
<b>Fizyka wokół nas Wydanie 4</b>, <font color="navy">Paul Hewitt</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Fizyka wokół nas Wydanie 4, Paul Hewitt, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Tabele składu i wartości odżywczej żywności Wydanie II</b>, <font color="navy">Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda , Krystyna Iwanow</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PZWL</font>
Tabele składu i wartości odżywczej żywności Wydanie II, Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda , Krystyna Iwanow, Wydawnictwo PZWL
<b>Enzymy w technologii spożywczej</b>, <font color="navy">Rober J. Whitehurst</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Enzymy w technologii spożywczej, Rober J. Whitehurst, Wydawnictwo Naukowe PWN
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Informatyczne systemy zarzadzania
Zintegrowane systemy zarządzania + CD Wydanie II

Zintegrowane systemy zarządzania + CD Wydanie II

64.90zł
51.92zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
100 sposobów na tworzenie robotów sieciowych Kevin Hemenway, Tara Calishain HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom I Leszek Litwin HELION
SAP R/3 Przewodnik dla menadżerów Vivek Kale HELION
Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 1 Mark DeLoura HELION
Rootkity Sabotowanie jądra systemu Windows Greg Hoglund, Jamie Butler HELION
C++. 50 efektywnych sposobów na udoskonalenie Twoich programów Scott Meyers HELION
Linux niezbędnik programisty John Fusco HELION
Linux dla programistów i użytkowników Graham Glass, King Ables HELION
Architektura informacji w serwisach internetowych is Rosenfeld, Peter Morville HELION

środa, 17 styczeń 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami