Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Jak powstał język Historia największego wynalazku ludzkości

Jak powstał język Historia największego wynalazku ludzkości

49.99zł
40.49zł
Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz 169.00zł
Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz

Tytuł: Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz
Autor: Paweł Wojciechowski , Andrzej Balicki , Filip Opoka , Maciej Syska , D
ISBN: 978-83-264-4125-7
Ilość stron: 1216
Data wydania: 04/2013
Oprawa: Twarda
Format: 15.0x21.0cm
Wydawnictwo: Wolters Kluwer
Cena: 169.00zł


Książka jest pierwszym na polskim rynku wydawniczym systemowym komentarzem do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz wydanych na jej podstawie aktów wykonawczych.

Uwzględniono w niej także zagadnienia regulowane w aktach unijnego prawa żywnościowego, które są implementowane bądź wykonywane przez przepisy komentowanej ustawy.

W opracowaniu omówiono wszystkie aspekty prawa żywnościowego, w tym stwarzające najwięcej problemów w praktyce jego stosowania.

Przedstawiono m.in. zagadnienia dotyczące:
• wprowadzania na rynek szczególnych rodzajów produktów,
• wymogów bezpieczeństwa żywności,
• rejestracji i zatwierdzania zakładów spożywczych,
• znakowania żywności,
• przebiegu urzędowej kontroli żywności,
• odpowiedzialności i sankcji grożących za nieprzestrzeganie wymagań prawa żywnościowego.

Komentarz zawiera objaśnienia i interpretacje przepisów prawnych zilustrowane praktycznymi przykładami, bogatym orzecznictwem sądów krajowych i europejskich, w tym zwłaszcza Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej, opiniami polskiej i zagranicznej doktryny prawa oraz literatura przedmiotu.

Adresaci: Książka stanowi niezbędnik każdego podmiotu działającego na rynku spożywczym, który jest zobowiązany do stosowania prawa żywnościowego - producentów, przetwórców i dystrybutorów żywności. Będzie pomocna w działalności instytucji publicznych branży rolno-spożywczej. Zainteresuje również organizacje zajmujące się ochrona praw konsumenta oraz prawników praktykujących w obszarze prawa żywnościowego.

Opracowany przez teoretyków i praktyków prawa, specjalizujących się w prawie żywnościowym, obszerny komentarz do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia ma ogromne znaczenie dla nauki i praktyki w obszarze prawa nakierowanego na ochronę życia i zdrowia konsumenta żywności. Uznanie budzi wnikliwa analiza poszczególnych przepisów ustawy oparta na bogatym dorobku doktryny polskiej i zagranicznej, źródłach normatywnych polskich i unijnych oraz orzecznictwie Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej, jak również polskich sądów.

Jest to pozycja ważna, tak dla przedstawicieli nauki i studentów, jak i pracowników instytucji oraz urzędów zajmujących się tworzeniem oraz egzekwowaniem prawa żywnościowego oraz - a może właśnie przede wszystkim - uczestników żywnościowego biznesu, przedstawicieli firm spożywczych.

Komentarz do ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia będzie wyjątkowo cenna pozycja dla wszystkich osób zajmujących się suplementami diety, żywnością funkcjonalna czy nowa żywnością. Interpretacja przepisów ustawy w tym zakresie jest szczególnie wartościową, a edukacja prawna może przyczynić się do wyjaśnienia wielu kontrowersji.

Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz”, kupili także:

Laboratorium w szufladzie Chemia, Angelika Gumkowska, Wydawnictwo Naukowe PWN

Australia Tour, Przemysław Saleta, Jacek Czachor, Marek Tomalik, Wydawnictwo Bezdroża

Nauka o organizacji, Barbara Kożuch, Wydawnictwo CEDEWU

Backup i zarządzanie danymi w Windows 7 Praktyczny podręcznik, Adam Józefiok, Wydawnictwo Helion

Równania różniczkowe cząstkowe, Lawrence C. Evans, Wydawnictwo Naukowe PWN

Podejście wielomodelowe w zagadnieniach dyskryminacji i regresji, Eugeniusz Gatnar, Wydawnictwo Naukowe PWN

Wstęp do rachunku prawdopodobieństwa Część 2, William Feller, Wydawnictwo Naukowe PWN

Biologia systemów Strategia działania organizmu żywego Wydanie II, Leszek Konieczny , Paweł Spólnik , Irena Roterman, Wydawnictwo Naukowe PWN

Projektowanie inżynierskie i grafika inzynierska, Piotr Gendarz, Szymon Salamon, Piotr Chwastyk, Wydawnictwo PWE

piątek, 19 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami