Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Poradniki » Zdrowie Dieta » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
  Beletrystyka
  Biologia
  Dom
  Dzieci
  Edukacja
  Filozofie
  Geografia
  Historia
  Inteligencja Umysł Pamięć
  Kobieta i mężczyzna
  Kosmetyka
  Miłość Szczęście
  Motywacja Osobowość
  Mózg Umysł
  Osobowość Samorealizacja
  Podróże Reportaż
  Polityka
  Popularnonaukowe
  Psychologia
  Rodzina
  Różne
  Socjologia
  Sport
  Stres
  Turystyka
  Zarządzanie czasem
  Zdrowie Dieta
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Alternatywne zasilanie samochodów benzyną oraz gazami LPG i CNG Badania porównawcze dynamiki rozpędzania i emisji spalin

Alternatywne zasilanie samochodów benzyną oraz gazami LPG i CNG Badania porównawcze dynamiki rozpędzania i emisji spalin

29.40zł
23.81zł
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata 37.00zł 28.86zł
Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata

Tytuł: Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata
Autor: Weronika Madejska
ISBN: 978-83-283-0516-8
Ilość stron: 192
Data wydania: 05/2015
Oprawa: Miękka
Format: 168x237
Wydawnictwo: Septem
Cena: 37.00zł 28.86zł


Jaka pyszna dieta!

Dieta bezglutenowa w “cudowny” sposób potrafi przywrócić zdrowie osobom z celiakią i innymi chorobami układu pokarmowego, ale może stać się prawdziwym koszmarem... i być nim do momentu, w którym uświadomisz sobie, że bezglutenowy nie znaczy koniecznie nijaki, niesmaczny czy mdły. Tę prawdę stara się przekazać na swoim blogu - a teraz także i w książce - utalentowana eksperymentatorka kulinarna, która kilka lat temu sama musiała na zawsze odstawić gluten. Potem świadomie przestała jeść także mięso. I dziś wcale tego nie żałuje!

Książka Weroniki Madejskiej nie jest kolejną pozycją z wegetariańskimi przepisami dla bezglutenowców. Oprócz sprawdzonych receptur na pyszne potrawy znajdziesz w niej informacje na temat tego, jak odnaleźć się w świecie, w którym niemal wszystkie gotowe produkty zawierają gluten.

Zobaczysz, jak powoli, metodą prób i błędów, dochodziła do tego autorka książki. Dowiesz się, jak upiec dobry chleb, przygotować pizzę, wrapy czy ciasto czekoladowe. Odkryjesz całe spektrum interesujących smaków i fantastycznych aromatów, doprawione szczyptą dobrego humoru i życzliwego zainteresowania problemami osób na różnych dietach. Z tą książką będzie Ci łatwiej zaakceptować własną sytuację i znaleźć w niej dobre strony. A jeśli nie musisz przejmować się glutenem, możesz po prostu poszukać tu natchnienia!
 
“Nie tylko wierzę, ale jestem przekonana, że świat można zmieniać na lepsze, rozpoczynając od siebie. Ufam, że moje przepisy są w stanie nie tylko rozjaśnić bezglutenowe życie, ale również dodać mu piękniejszych, bardziej wyrazistych barw”.
Weronika Madejska

Spis treści:

• Maile od Czytelników (7)
• Moja historia (10)
• Notka kucharska (14)

Chleb (16)
• Zakwas owsiany (18)
• Chleb na zakwasie (20)
• Chleb ziołowy z suszonymi pomidorami (22)
• Chleb cebulowy z suszoną śliwką (24)
• Chleb wiejski z cebulą i czosnkiem (26)
• Chleb na drożdżach (z maszyny) (28)
• Rogaliki (30)
• Proste ciasto drożdżowe z kruszonką (32)
• Chałka (34)

Śniadania (36)
• Koktajl z pietruszki (40)
• Zielony koktajl z pomarańczą (40)
• Energetyzujący koktajl z imbirem (42)
• Gęste smoothie z mango (43)
• Koktajl jeżynowy (44)
• Koktajl malinowy (44)
• Owsianka (46)
• Granola (48)
• Pasta z białej fasoli (50)
• Guacamole (52)
• Hummus (54)
• Pasta z suszoną śliwką (56)
• Kanapkowy serek z tofu (58)
• Słodka sałatka z awokado (60)
• Naleśniki (62)
• Pancakes (64)
• Gofry (66)
• Sałatka z fetą i granatem (68)
• Spring rolls (70)

Obiady (72)
• Bulion (74)
• Zupa z soczewicy (76)
• Pikantna zupa z czerwoną fasolą (78)
• Zupa z pieczonych warzyw z soczewicą (80)
• Krupnik z kaszy jaglanej (82)
• Gulasz z ciecierzycy (84)
• Makaron ryżowy z warzywami (86)
• Pierogi ruskie (88)
• Spaghetti Napoli (90)
• Kluski w cebuli duszonej z jabłkami podane z surówką z czerwonej kapusty (92)
• Fasola w czerwonym winie (94)

Kolacje (96)
• Bruschetta (98)
• Pasztet ze śliwką (100)
• Naleśniki ze szpinakiem (102)
• Minikotleciki z kaszy jaglanej (104)
• Lasagne z bakłażanem (106)
• Spaghetti Aglio Olio (108)
• Wegeburgery z ciecierzycy (110)
• Kanapka z grillowanym tofu (112)
• Pizza (114)
• Risotto z marchewką i groszkiem (116)
• Wrapy (118)
• Jajka w pomidorach i szpinaku (120)
• Ziemniaki pieczone z rozmarynem (122)

Słodkie (124)
• Szarlotka (126)
• Ciasto herbaciane (128)
• Brownie (130)
• Chlebek bananowy (132)
• Ciasto czekoladowe na jogurcie (134)
• Ciasto marchewkowe (136)
• Rolada z bitą śmietaną i owocami (138)
• Ciasto jogurtowe z owocami (140)
• Ciasto czekoladowe (142)
• Sernik z białą czekoladą i malinami (144)
• Ciasteczka z czekoladą (146)
• Ciasteczka owsiane (148)
• Mus czekoladowy (150)
• Muffiny z kruszonką (152)
• Nerkownik (154)
• Krucha tarta z budyniem i malinami (156)
• Krem pomarańczowy (158)
• Raffaello (160)

Torty (162)
• Biszkopt - przepis podstawowy (164)
• Tort czekoladowy z wiśniami (166)
• Tort czekoladowo-kawowy (168)
• Tort orzechowo-kawowy (170)
• Torcik z masą z daktyli (172)
• Tort bez cukru (174)
• Torcik tiramisu (176)
• Tort mocca (178)
• Pavlova z owocami (180)
 
• Podziękowania od Czytelników (183)
• Dziękuję (189)


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 28,86zł

Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata
Tytuł książki: "Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata"
Autor: Weronika Madejska
Wydawnictwo: Septem
Cena: 37.00zł 28.86zł
Klienci, którzy kupili „Bez glutenu. Bez wyrzeczeń. Natchnione przepisy dla bezglutenowców, wegetarian i całej reszty świata”, kupili także:

Matematyka dla biologów, Dariusz Wrzosek, Wydawnictwo WUW

SQL Jak osiągnąć mistrzostwo w konstruowaniu zapytań, Katarzyna Żmuda, Wydawnictwo Helion

Planowanie i kontrola budżetowa w organizacjach, Wojciech Czakon, Wydawnictwo Wolters Kluwer

QBQ! Pytania trafiające w sedno. Osobista odpowiedzialność w pracy i w życiu prywatnym, John G. Miller, Wydawnictwo Onepress

Od mózgu do umysłu Jak powstaje nasz wewnętrzny świat, Chris Frith, Wydawnictwo WUW

Grafika 3D czasu rzeczywistego Nowoczesny OpenGL, Jacek Matulewski, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Podstawy elektroniki</b>, <font color="navy">Augustyn Chwaleba, Bogdan Moeschke, Grzegorz Płoszajski, Piotr Majdak,</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Podstawy elektroniki, Augustyn Chwaleba, Bogdan Moeschke, Grzegorz Płoszajski, Piotr Majdak,, Wydawnictwo Naukowe PWN

Aplikacje w Delphi Przykłady wydanie 3, Teresa Pamuła, Wydawnictwo Helion
<b>Internet. Jak działa naprawdę? Ilustrowany przewodnik po protokołach, prywatności, cenzurze i zarządzaniu</b>, <font color="navy">Article 19 (Author), Mallory Knodel (Contributor), Ulrike Uhlig i in.</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Internet. Jak działa naprawdę? Ilustrowany przewodnik po protokołach, prywatności, cenzurze i zarządzaniu, Article 19 (Author), Mallory Knodel (Contributor), Ulrike Uhlig i in., Wydawnictwo Helion

czwartek, 28 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami